La Cerdanya a Quatre Potes
Equirutas Pirineo
Cavalls de La Llosa

Castellano Català English
       Colonias 2024


 La Cerdanya a Quatre Potes

Ctra   N. 260    Km 200    25727   PRULLANS LLEIDA   973 510669    www.lacerdanya4potes.com

La Cerdanya a Quatre Potes, ha preparat les colònies d’equitació per l’estiu del 2023. I per tal posarem tot els nostre interès i mitjans per que siguin inolvidables.    En elles, practicarem l’equitació en el nivell corresponent per cada participant, sigui d’iniciació, mitjà o perfeccionament, conjugant la pista amb les sortides i rutes, que realitzarem pel meravellós entorn de la Cerdanya, amb l’estada en bungalow’s i el menjar del restaurant del Ecoresort de Prullans. Cavalls, Jocs , Piscina, i si es vol, altres activitats. Però pensem que la gent que s’apuntarà seràn segur, “Incondicionals del Cavalls” és per això que els prioritzem. Per tal, disposem de més de trenta cavalls, a triar el millor, per fer, sortides, classes de doma, classes de salt, de doma en llibertat, i tambè d’enganxe, i rutes pel entorn.   Aplicarem tot allò que hem aprés en més de trenta anys de experiència, per ser la millor opció en colònies d’equitació.  Pensades per a nois i noies de 10 a 18 anys, amb experiència en l’equitació o també iniciació, ja que establirem nivells.

Tres  edicions, a partir del 25 de Juny fins el 2 de Juliol la primera. Del 2 al 9 de Juliol la segona. La Tercera del 9  al 16 de Juliol.  Totes en format setmanal amb inici el diumenge a dinar i final en diumenge després de esmorzar i el “ Carrusel en Pista”.

 

 TEMARI CURS DE EQUITACIÓ

Tots els dies farem sessions teòriques i pràctiques de tècnica d´equitació. Aquí us indiquem quines matèries treballarem cada dia.

PRIMER DIA .TEÒRICA:

Raspallem els nostres cavalls.Raspallat; què és i com funciona.Per què serveix?

Tipus d´estris de neteja. Material bàsic. L´equip del cavall . La Brida. La Muntura.

 

PRÀCTICA:

Cóm portarem el nostre cavall peu a terra. .Montar i desmontar.Posició. Normes bàsiques per aconseguir una bona col.locació.Estiraments dalt del cavall. Mobilitat.

El seient descarregat o en suspensió. Utilització. Formes d´aconseguir-ho.

 Direcció. Girar a dreta i esquerra. Parada. Ajudes per avançar.

SEGON DIA .TEÒRICA:

 Parts del cos del cavall .Morfologia. Parlem amb propietat. Principals capes dels cavalls. Marques. El peu del cavall.Parts de la peülla del cavall. Higiene, cura i maneig de la peülla..Per què ferrem als nostres cavalls? Netejem i posem greix a les peülles.

La dutxa. Què és i perquè serveix. Maneres i fases de la dutxa. Estris necessaris.

PRÀCTICA:

Conèixer i distingir els ajuts naturals i artificials. Regnes. Cames. Pes. Conjunció de tots els ajuts per una finalitat comuna.Incurvació. Què és i per què serveix. Cercles Conèixer i practicar les diverses figures de pista. Iniciació al trot aixecat. Mecànica del trot aixecat.

TERCER DIA:.TEÒRICA: Equipem correctament al nostre cavall. Aprofundim en el material bàsic.La brida. Parts més importants. Què és i com funciona. Com es posa. Com s´ajusta. Com es guarda.

La muntura. Parts més importants. Què és i com funciona. Com es posa. Com s´ajusta. Com es guarda.Conèixer altre material. Suadors, alforges, pitrals...Manteniment del material.

.PRÀCTICA:

Normes de seguretat i comportament en l´equitació exterior. Precaucions.

Passejada exterior. Tècniques de recorregut eqüestre.

Quart. Ruta a cavall tiot el dia

Cinque.TEÒRICA:

Nusos i formes de lligar el cavall.Subjeccions. Conèixer generalitats referents als sentits: vista i oïda. Comportament en llibertat. Descobrim com ens parla el nostre cavall. El llenguatge corporal i l´equitació

.PRÀCTICA:

 Exercicis i gimnàs per millorar la col.locació. Perfeccionament del mecanisme del trot aixecat.Figures al trot. Canvis de mà, cercles i serpentines.Barres de tranqueix. Què són i per què serveixen. Al pas i al trot.Trot en suspensió.

Sisé DIA:.TEÒRICA:

 Nocions bàsiques dels aires dels cavalls. Pas, trot i galop.Velocitat i mecanismes.

 Transicions. Mitges parades.

PRÀCTICA: Escalfament habitual.Transicions. Mitges parades.Sortida a dinar al SegreRuta curta creuant el riu, la Muntanyeta i despres dinar a costar del riu Segre, despres la mig diada i a tornar a l’hipica.

Seté:    “Carrusel en la Pista”

 

 

 

 

QUÈ CAL PORTAR?

Necesser amb estris d’higiene personal

Banyador, xancletes i tovallola.

Crema solar.

Uns pantalons còmodes de cama llarga.

Guants d’equitació (de bicicleta també serveixen).

Una motxilla petita.

Sac de dormir.

Roba còmoda.

Una muda de roba interior per cada dia.

Alguna peça d’abric (als vespres refresca força).

Capelina o cangur.

Dos parells de calçat còmode i resistent.

En cas de necessitar medicació cal portar la medicina i un document signat amb les dosis i horaris.

Casc (opcional). I roba d’hípica, si ja se’n té .

Per als més petits o despistats és convenient portar-ho tot marcat.

Preu: 580€

 

 


 

 

 
© 2024 La Cerdanya a Quatre Potes | Ctra. N. 260, Km. 200 - 25700 Prullans | Nota legal